Johanna Hietala

Kuka?

”Olen pyörittänyt Talli Witherslakea jo vuodesta 2006, kun pääsin hevosenhoitajalinjalta Harjun oppimiskeskuksesta. Erikoistuin silloin ravihevosten valmentamiseen ja varsojen opetukseen, mutta siitä huolimatta päädyin pitämään ratsastustallia.

Omien selkäongelmien kautta löysin Centered Ridingin ja vuonna 2011 kävin Centered Riding ohjaajakurssin ja se kulkee vahvasti edelleen mukanani, ja pidän siitä, että siinä päivitetään ja pidetään yllä osaamista säännöllisesti.

Vuosia olin hyvin vahvasti kiinostunut ratsastajien ja hevosten kehojen toiminnasta ja itseopiskelin keinoja auttaa heitä. Sitä myöten aloin kiinostua myös klassisesta ja akateemisesta ratsastuksesta, josta olen poiminut paljon mukaani, vaikka en ihan puhtaasti sen tyylin edustajana itseäni pidäkkään.

Ehkä juuri tämän polun myötä olen löytänyt itseni opiskelemasta erilaisia manuaalisia terapioita. Olen koulutettu (ihmis)hieroja sekä ammattitutkinnon suorittanut hevoshieroja. Olen opiskellut kraniosakraaliterapiaa sekä ihmisien että hevosten osalta, hevosshiatsua, lihaskalvokäsittelyjä, kinesioteippausta.. Tällä hetkellä opiskelen hevososteopaatiksi.

Olen myös opiskellut hevosten oppimispsykologiaa, ensin verkkokurssien kautta, ja sen jälkeen hevostalouden ammattitutkinnon linjalla vuoden kestävän hevosenkouluttamisen osan. Nyt olen myös näyttöjä vailla valmis eläintenkouluttaja. Koen että auttaakseni hevosta sen kehollisissa pulmissa, minun täytyy kyetä myös ymmärtämään kuinka sen mieli toimii ja kuinka voin opettaa ja auttaa sitä toimimaan niin, että itsensä rikkomisen sijasta se eheyttää itseään. Toki tämä sama pätee ihmisiinkin!

Kaiken tämän lisäksi olen hyvin kiinostunut hevosten kavioista ja niiden huollosta, koska ne linkittyvät hyvin vahvasti hevosen kehon toimintaan ja liikkumiseen. Vuolen omien lisäksi myös muutamia vieraita kengättömiä hevosia ja autan omistajia huolehtimaan myös itse kavioista vuolujen välissä.

Tällä hetkellä koen että intohimoni on auttaa hevosikkoa tulemaan mieleltään ja keholtaan eheäksi ja onnelliseksi ja käännän mielelläni monta kiveä auttaakseni siinä. Jos sinä kaipaat apua hevosesi kanssa tai haluat tulla tutustumaan meidän hevosiimme, olet hyvin tervetullut ottamaan yhteyttä!

Hevoshieronta,

Ratsastuksenopetus,

Hevosenopetus,

Positiivisen vavistamisen opettelu,

Paljasjalkaisten vuolu ja vuoluopetus,

Hevostaitojen opetus

Kehonhuollon opetus

Ainakin kaikkea tätä tarjoan 🙂 ”